FAQ
Hieronder vind je veel gestelde vragen over lid worden bij SSR-W.
Staat je vraag hier niet tussen?
Voor vragen over de AID kunnen je contact opnemen met AID commissie via: aidcie@ssr-w.nl
Voor vragen over het lidmaatschap en de verenigingsintroductietijd kun je tercht bij de Introductie Commissie: ic@ssr-w.nl
Of bel ons op: 0317 419 006
Hoe kan ik mij inschrijven?
Bij alle activiteiten tijdens de AID is er een inschrijfbalie aanwezig. Achter deze balie staan de mensen van de Introductie Commissie, bij hen kan je met al je vragen terecht en ze willen je met liefde helpen. Zij kunnen jou dan helpen met je inschrijving. Zij zijn te herkennen aan hun donkerblauwe vesten. Mocht het je nou niet lukken om bij een van de activiteiten aanwezig te zijn, kun je je ook altijd nog inschrijven via de website!
Is er een jaarhiërarchie bij SSR-W?
SSR-W kent geen jaarhiërarchie als vereniging. Leden behandelen elkaar als gelijken en hebben wederzijds respect voor elkaar. Voor sommige commissies is het wel verplicht om bepaalde ervaring te hebben, maar er zijn veel commissies die dat niet hebben. Hier kan je veel kennis opdoen die je kan helpen in je verdere verenigingsloopbaan.
Binnen een aantal disputen is er wel sprake van een hiërarchie tussen verschillende leden, maar hier kiest een lid dan vrijwillig voor.
Hoeveel tijd ben ik kwijt in een gemiddelde week aan verenigingsactiviteiten?
Het begin van het jaar zal wat drukker zijn, omdat er meer nadruk ligt op het leren kennen van de vereniging. Maar er blijft voldoende ruimte voor het volgen van je vakken. Je hebt zelf in de hand hoe gek en druk je het maakt. Het is gebruikelijk en aan te raden om op de maandagavond aanwezig te zijn met je jaarclub. Op deze manier wordt je al gauw een hechte groep en leer je veel mensen kennen. De overige avonden zijn voor commissies, disputen en ledenfeesten. Je hebt zelf in de hand of je hier wel of niet aan meedoet.
Als ik lid word, kan ik mijn BSA dan nog halen?
Jazeker! Doordat bij een vereniging alles is georganiseerd voor en door studenten is het goed aangepast aan het studieleven zelf. Zo zijn er geen activiteiten tijdens de zelfstudie en tentamenweken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om in contact te komen met mensen van je studie op de vereniging. Zo leer je gauw mensen van je eigen studie jaar kennen en kan je tips/samenvattingen/boeken krijgen van ouderejaars. Een vereniging is er niet om je studeren te belemmeren, maar om je studentenleven te verreiken.
Wat is het verschil tussen een studievereniging en een studentenvereniging?
Bij een studentenvereniging maakt het niet uit welke studie je doet. De nadruk ligt voornamelijk op gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling. Je komt mensen van alle richtingen tegen en verbreed daarmee je eigen horizon. Bij een studievereniging ligt de nadruk vooral op de studie en je daar zoveel mogelijk in ondersteunen. De twee zijn erg goed te combineren en veel leden doen dat dan ook!
Waarom zou ik lid worden van een studentenvereniging?
Door lid te worden bij SSR-W maak je gelijk kennis met een grote groep studenten. Voor je het weet heb je een bruisend sociaalleven in Wageningen. Er zullen vriendschappen ontstaan waar je de rest van je leven plezier van hebt. Daarnaast biedt SSR-W voldoende feestavonden om zo nu en dan de studie te
ontvluchten. Alle spanning en stress van de collegebanken kan je er dan uitdansen. Kan je die afleiding even niet gebruiken en heb je vooral hulp nodig met de studie? Ook dan zijn er leden die je overdag kunnen helpen, en ruimtes om rustig te kunnen studeren. Verder zijn er tal van commissies waarin jij jouw talenten kan ontwikkelen.
Naast de voordelen voor studie en plezier, kan SSR-W ook helpen met het vinden van een kamer in Wageningen. Met een netwerk van ongeveer 700 leden, en 19 verenigingshuizen is een nieuwe kamer nooit ver weg! Elk huis heeft zijn eigen cultuur, zo kan je vaak een huis vinden wat goed bij jouw en je levensstijl past.
Ik ben jonger dan 18, kan ik lid worden?
Uiteraard! Ook als je nog geen 18 bent kun je lid worden. Het is dan natuurlijk nog niet mogelijk om alcohol te bestellen of te nuttigen.